Underbar kompost

Kompost är fantastiskt. Man vräker ut lite på marken kastar ut några gamla potatisar och ett par månader senare kan man gräva upp sex kilo potatis.


Annars tycker jag att det har varit dåligt tryck i blommorna i år Ingen riktig massverkan i Dahliorna. Skulle kanske vräkt ut mer kompost i rabatterna :-) Men de är ju fantastiska i sig ändå.




Även Orkideerna har fått komma ut på lite sommarlov när det dags för veckovattning.


Jo men visst skall det bli fler liljor till nästa år. Skall snarast ta mig till butiken och köpa alldeles för många. Skall passa på att vara duktig med benmjölet.


Astrakanen är på gång, då skall det ätas äpplekaka.

Trädgårdsavundsjuka i semestertid

Har inte gjort många knop i trädgården på några veckor. Desto fler i båt, lite för många ibland.  Jag är ingen båtmänniska, klart mer landkrabba, trädgårdsmänninska helt enkelt.

Har gått omkring och varit avundsjuk på andras trädgårdar. Varför blommar deras Flox redan? Och varför har deras Klematis så många blommor?
Ingen av mina Pionerna behagade blomma trots lovande knoppar, en verkar till och med vara på väg att dö.
Dahaliorna är visserligen på god väg men andras verkar ha kommit längre, trots att jag tyckte att jag var ute tidigt.


Min lilla Stockros blommar förvisso men den är bara en halv meter. "Toppad" av rådjuren.


Nix färdiggnällt, till det mer positiva.

Potatisblasten växer så att det knakar. Växtkraften hos några bortglömda potatisar är fantastisk. När jag grävde upp ett stånd fanns det dock bara "ärtor" under, inte ens lönt att fotografera. Det mumlades något som liknade "Vad var det jag sa" i bakgrunden. Men ett rejält regn gör nog susen. Annars är det ju fina lila blommor och en frodighet att njuta av.


För att rädda vad som räddas kunde av Klematisarna grävde jag brutalt upp dem och satte i varsin kruka, de har vuxit till sig och EN blomma på min "President" har kommit i alla fall. Det är något som har varit på Klematisarna i området. Några av grannarna har oxå haft problem med sina Klematisar. Någon/något åt på Klematisarna i början av säsongen. 


Äntligen har jag kunnat börja plocka Luktärtor. En liten bukett varannan dag verkar lagom. Nya blommor hinner slå ut, och växten får ingen chans att satsa kraft på att gå i frö.


Liljor skall jag satsa på fler av. Rådjuren verkar inte gilla dem, eller så har Odjuren bara inte hittat den delen av trädgården än. Verkar underligt när den bara är ca 6*10 m, men man vet aldrig.


De självsådda violerna verkar trivas, hoppas att de fortsätter att självså sig. Nästa år tror jag att jag skall försöka  samla dem längst fram i rabatten, nu döljs många av dem av högre växter. Skulle visserligen kunna försöka flytta fram några nu, får se hur jag gör.


RSS 2.0