Vårens Första


...Primula Veris, Gullviva då är det vår på riktigt.

Det enda snälla man kan säga om kylan som blåste bort de första vårdagarna är att Vår-Irisen höll sig bra mycket längre än vanligt. 
 
När jag starade denna bloggen hade jag en pedagogisk ambition, efter ett tag blev det lite si och så med det. Här kommer i alla fall lite hjälp i ogräsrensningen.
 
Ogräs, ingen aning om vad det heter, blir visserligen en liten vit blomma, men det finns ju gränser. Dock lätt att dra upp när jorden är fuktig.




Liten Akleja, måste behållas!



Styvmorsviol Behåll!!!

Nedan är luriga, namnlöst ogräs är lite tjockare i bladen, Backnejlikan lite rödare och symetrisk i bladen.    
   
Trist Ogräs - bort          

 Backnejlika Behåll

I övrigt har mossan trivts under vintern.  Kanske kan bli ett inlägg, Alla olika mossor i trädgården.

När Trädgårds-TV eller -tidningar har teman som "Vikten av att dela in sin trädgård i rum" så är det ju lite trist att ha en trädgård  mest kan jämföras med en "1:a med kokvrå". När jag bestämt mig för att lufta gräsmattan med en grep, är jag väldigt nöjd med att ha en "1:a med kokvrå".

 
En Hyacint som jag hittade i Komposten förra året, kom tillbaka även i år. Nu lyckades jag gräva upp den och placerade i en rabatt. Eftersom jag inte vet hur svåra Rådjuren är på Hyacinter har jag gömt den bakom ett hönsnät. Återkommer förhoppningsvis med ett blombevis.


Några Narcisser


Sen är ju fikapausen efter Vårens Första riktiga trädgårdsdag inte att förakta.
 
Nu kan man nog vara ganska säker på att det i alla fall inte blir någon längre frostperiod. Hög tid att kruka Dahliorna.



RSS 2.0