Träningsvärk

Fick låna grannens trimmer och gick loss på gräset i slänten, jag kan inte påstå att det var ett presitionsverktyg i mina händer, men gräset blev kortare. kände mig riktigt proffsig där jag gick runt med skyddsglasögon och hörselkåpor. Dock är min kontorskropp inte riktigt van vid att bära runt på en massa vibrerande kilo, armarna var som spagetti efteråt och flera dagar senare har jag fortfarande träningsvärk i armarna.

Kan Trädgårdsfredag så kan jag. Beskära äppleträden medan äpplena sitter kvar alltså. Astrakanen hade jag visserligen hunnit skörda det mesta av. Tyvärr hade några av de sista frukterna suttit kvar förlänge och blivit "Glasäpplen". Såg helt OK ut på utsidan men alldeles genomskinliga inuti.



Jag beskär ju inte för att maximera skörden utan för att trädet skall få plats i trädgården visserligen skall de vara ympade på svagväxande stammat men det finns nog de som tycker att träden står alldeles för nära häcken.

 


Medelhavshelg...

...eller hur man besöker Provence och Grekland på 48 timmar utan att lämna Sverige.

Jag blev inspirerad av Trädgårdsfredag härromveckan, dock hade jag inte en outsinlig källa blommande Lavendel utan tvärt om en ganska begränsad mängd utblommad dylik, men en doftmaraccas kan man ju göra ändå. Jag såg en liknande lavendelbur i någon tidning härromåret. Har man inte en enorm mängd lavendel blir ju buren lite gles och då kan ju ett "vackert" band vävt runt "spjälorna" täta till så blommorna inte ramlar ut. I mitt fall blev det en bit bomullsband. Kanske denna inte skall/kan hänga framträdande men i något bortglömt hörn av stugan kan den kanske få sin plats och sprida lite väldoft, och man kan sitta och drömma sig bort till Lavendelfälten i Sydfrankrike.


På samma sätt som, har jag hört, man i århundrande skördat oliver, gav vi oss på ett plommonträd. Marken under olivträden täcks med (nymanglade linnelakan med monogram, vad vet jag) stora tygstycken, och träden skakas så oliverna rasar ned på marken och kan smidigt samlas ihop innan de går till press. I brist på nymanglade linnelakan med monogram, användes ett gammalt överkast. Det fungerade bra om inte heltäckande, en hel del hamnade utanför men gick lätt att hitta i gräset.  Ett par kilo plommon blev det i alla fall.

Helgbesöket resulterade även i denna bukett. Skall absolut ha Blåklint (inte bara blå) och Zinnia nästa år.

Tomatskörden har blivit en flopp, tre tomater, inte ens värt att fotografera:-(.

RSS 2.0