Femtio nyanser av mossa

Det har ju inte varit särskilt lockande att vara ute och pyssla de senaste veckorna så även mossan och ogräsen har vuxit, men det är ju gröna i alla fall.
 
Det ENDA som blommar fortfarande 
Ett självsått Lejongap.
 
Inte bara mossan, även gräset har trivts i år. Även om Vi inte haft den Dahliaprakt jag i våras planerade för, så har gräsmattan i alla fall varit frodig.

Ett par av Dahliorna bekände färg,
och kunde etiketteras innan uppgrävandet, några överlevde i alla fall sniglarnas kalasande under sommaren, och får en "Vet ej"-lapp. Några "klarar sig" med att de borde vara vita/rosa/lila eftersom de stod i den rabatten. Sen var det ett par som jag inte har något hopp för. Det blir nog inte 22 krukor nästa vår... om jag inte köper några nya:-) Det skulle ju kunna vara något.
 
När Dahliorna väl var uppgrävda så var det dags för narcisserna att få plats i rabatterna igen, bland alla intorkade påskliljelökar hittade jag även Hyacinterna från förra årets julgrupper. Tanken var nog att dessa skulle planterats i våras eller somras. Flera av dem visade tecken på liv så de åkte allihop ned i ett hörn, skall bli spännande att se dels om det kommer upp något och dels om de får vara ifred.

Ett av äppleträden, vill minnas att det stod Cox Pomona på ettiketten gav i år tre äpplen, dessa omsattes raskt i en äpplekaka som ännu snabbare konsumerades.
  ett par timmar senare

Nu när mörkret kryper närmare knutarna har jag börjat en trädgårdskurs. Efter första tillfällets genomgång av olika stilar i trädgården och hur man kan förstärka eller "sabba" en stil har jag insett att min trädgård inte vet om den skall vara Romantisk eller Modernt Minimalistisk. På något sätt skulle jag nog vilja ha en strukturerad blandning snarare Romantisk Minimal än Minimalt Romantisk. Vem vet, när kursen är klar kanske jag vet.

RSS 2.0