Ihoppackad

Så var trädgården ihoppackad och redo för vinter.

Det enda som fortfarande kämpar är  några tilltufsade Ringblommor


Dahliorna uppgrävda och sorterade i märkta papperspåsar (eller snarare ihopvikta tidningar), några är dock märkta med "Vet ej", ingen är fullkomlig.

Narcisserna nedgrävda istället. Narcisserna var dock inte fullt lika ordentligt märkta inte ens med "Vet ej". Å andra sidan blir de ungefär lika höga och är de flesta är gula så det skall nog gå bra ändå. Sen var det alla Narcisser som jag hade i olikakrukor i våras som trycktes ned i olika hörn. 

Lite ny komplettering med  Allium av olika sorter jag kom över. Annars har jag legat lågt med lökinköp.

De klematisar som står i krukor hoppas jag skall klara sig med bubbelplast och juteväv, skall försöka komma ihåg att vattna någongång då och då.

Jordgubbsplantorna trivs och skjuter revor åt alla håll. Men de får leva fritt till våren, så försöker jag styra upp dem då.  Har dock lagt hönsnät över så att Rådjuren inte skall kunna kalasa helt fritt.

Förra året hann jag inte att gräva upp min lilla krukgran innan snön låg meter djup vi får se hur det går i år. 

Efter alla dessa förberedelser inför nästa säsong så bläddrade jag lite bland gamla inlägg.  Oj vad jag längtar efter våren nu. Vintern  har ju inte ens börjat, och allt julpysslande som  är kvar att se fram emot, Amaryllis, Hyacinter, grupper  

 


RSS 2.0