Försmak av Sommar

Den första självsådda violen, underbar.


Annars åkte de bort nu, Floxen alltså.  Först har de små gnagarna kalasat på de små späda skotten och när det väl är dags att blomma så kommer rådjuren och festar till på blommorna, åtminstone var det så förra året och jag tar inte den chansen.

Jag gav upp, egentligen hade jag ju gett upp redan tidigare, det krävdes bara lite tid från beslut till genomförande.
I utränsningen av Flox dök Presidenten upp. Jag trodde att den gått till de sälla jaktmarkerna förra sommaren. Men Klematisen verkade bara ha bidat sin tid lätt kvävd av Flox.


Nu skall det bli Stormhatt i stället. Stormhatt lär vara riktigt giftigt, och barnen har ju aldrig varit några blomätare inte ens som små. Dock har jag inte tagit med parametrarna "Sniglar" eller "Liljebaggar" så man vat aldrig hur det kommer att gå.

Båda Pionerna stoltserar med svällande knoppar, skall bli spännande och se vilken som kommer först, den som planterades förra året eller den som sattes för tre eller fyra år sedan.
   

I en första förnekelsefas var jag nära att ge upp Aklejorna. När jag flyttat dem till en gnagarfri zon så har de hämtat sig förvånansvärt snabbt. Kanske inte så höga som tidigare men de knoppas och förefaller utlova blommning. 


Sen har jag ju fått komplettera lite
 

En annan överlevare, mitt Löjtnanshjärta drabbades av frostknäppen i maj och blommade inte lika generöst som tidigare år, men ett och annat pärlband blev det allt.


I rabatt-ränsandet hittade jag något som efter uppdragandet såg ut som en hasselnötplanta.
 
Denna är nu krukad, skall bli kul att se vad det blir. Om det blir något, innan Rådjur, Sniglar, Liljebaggar, Sork eller något annat odjur äter upp den lilla plantan.


RSS 2.0